2017 up to now  | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007

(older archive entries before 2007 are not shown here, but included in the onsite-search)

Mailing List - Entries of 2011


[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

[QF-Test] Tests cannot run unattendedly on RedHat 5


  • Subject: [QF-Test] Tests cannot run unattendedly on RedHat 5
  • From: "Borisova, Ledda" <Ledda.Borisova@?.com>
  • Date: Wed, 25 May 2011 14:43:22 +0200

Title: Tests cannot run unattendedly on RedHat 5

Hi,

I am trying to run with qftest some tests on linux. I am using Jenkins and some ant, and the SUT is eclipse. If I connect to vncserver and start the tests manually , I see eclipse starting.

Yet, in the unattended run they fail with:

Client 'WEP-Designer' did not connect for engine 'swt'. Depending on the type of engine you may want to check: - Your JDK instrumentation (for AWT/Swing) - Your SWT instrumentation - Your Start browser node


Further, before I do the invoke ant to start the tests, I do:

Vncserver -kill :1
Vncserver :1
Export DISPLAY=vmbam10:1

It also says that there is no AWT robot available. I think that XTEST is not installed there.

See here the log:

[EDATools] $ ant -file preQFT.xml -Dclient=WEP-Designer -Dqft.properties.file=${WORKSPACE}/QFT/ui/shared/TestsExecutionDefault.properties -DsuiteExecution=1 -Dqft.properties.file.resolved=${WORKSPACE}/QFT/ui/shared/ResolvedTestsExecutionDefault.properties -Dinstall.dir=/opt/SoftwareAG -Dqft.tests.home=${WORKSPACE}/QFT -Dinstalldir=/opt/SoftwareAG load.qft.properties Buildfile: /home/vmtest/jenkins/workspace/eda-bvt-test-unix/EDATools/preQFT.xml load.qft.properties: [echo] QFT properties file is: /home/vmtest/jenkins/workspace/eda-bvt-test-unix/QFT/ui/shared/TestsExecutionDefault.properties [echo] QFT resolved properties is: /home/vmtest/jenkins/workspace/eda-bvt-test-unix/QFT/ui/shared/ResolvedTestsExecutionDefault.properties BUILD SUCCESSFUL Total time: 1 second [eda-bvt-test-unix] $ /bin/sh -xe /tmp/hudson8668704011691484762.sh + vncserver -kill :1 Killing Xvnc process ID 7281 + vncserver :1 New 'vmbam10:1 (root)' desktop is vmbam10:1 Starting applications specified in /root/.vnc/xstartup Log file is /root/.vnc/vmbam10:1.log + export DISPLAY=vmbam10:1 + DISPLAY=vmbam10:1 [qftest] $ ant -file build.xml -Dqftest.executable=qftest -Dlogdir=${WORKSPACE}/QFT/output/dtdToXsd -Dreportdir=${WORKSPACE}/QFT/output/dtdToXsd "-Dqftest.arguments=-report.junit ${WORKSPACE}/QFT/output/dtdToXsd -batch -runlog ${WORKSPACE}/QFT/output/dtdToXsd/qftrunlog.xml -report ${WORKSPACE}/QFT/output/dtdToXsd" "-Dsuite=${WORKSPACE}/QFT/ui/shared/qft/startEclipse.qft ${WORKSPACE}/QFT/ui/designer/dtdToXsd/dtd_createFromDtd.qft ${WORKSPACE}/QFT/ui/designer/dtdToXsd/dtd_createFromDtd_rejected.qft ${WORKSPACE}/QFT/ui/shared/qft/stopEclipse.qft" -Dtask.home=${WORKSPACE}/CISTools -Dqftest.dir=/opt/qftest/qftest-3.4M2/bin run.testsuite.Unix Buildfile: /home/vmtest/jenkins/workspace/eda-bvt-test-unix/CISTools/ant_targets/qftest/build.xml set.os.type: run.testsuite.Unix: [exec] 1 (11:56:52.497) PoolThread-0 de.qfs.apps.qftest.shared.extensions.image.AWTImageHandler.updateRobot(): No AWT Robot available - Creating screenshots won't work [exec] 1 (11:56:57.516) PoolThread-1 de.qfs.apps.qftest.shared.extensions.image.AWTImageHandler.updateRobot(): No AWT Robot available - Creating screenshots won't work [exec] 1 (11:57:01.187) PoolThread-2 de.qfs.apps.qftest.shared.extensions.image.AWTImageHandler.updateRobot(): No AWT Robot available - Creating screenshots won't work [exec] 1 (11:57:01.378) PoolThread-0 de.qfs.apps.qftest.shared.extensions.image.AWTImageHandler.updateRobot(): No AWT Robot available - Creating screenshots won't work [exec] 1 (11:57:05.048) PoolThread-1 de.qfs.apps.qftest.shared.extensions.image.AWTImageHandler.updateRobot(): No AWT Robot available - Creating screenshots won't work [exec] 1 (11:57:05.233) PoolThread-2 de.qfs.apps.qftest.shared.extensions.image.AWTImageHandler.updateRobot(): No AWT Robot available - Creating screenshots won't work [exec] Result: 3 BUILD SUCCESSFUL Total time: 10 minutes 42 seconds Total time: 10 mi[EDATools] $ ant -file install.eclipse.plugin.xml -Dcis.tools.home=${WORKSPACE}/CISTools -Dplugin.name=connectors -Dqft.tests.home=${WORKSPACE}/QFT -Dinstalldir=/opt/SoftwareAG delete.plugin Buildfile: /home/vmtest/jenkins/workspace/eda-bvt-test-unix/EDATools/install.eclipse.plugin.xml


I hope you can help me,

Best regards,

Ledda